top of page

Ouder/kindtherapie

 

 

De binding tussen ouder en kind is een zeer diep liggende band die veel te vaak onbewust blijft. Soms zie ik dat er een wederzijdse afhankelijkheid bestaat die beklemmend werkt op beiden. Het kind wil goedkeuring van de ouder en de ouder ook van het kind. Vanuit deze afhankelijkheid wordt het spel der macht en machteloosheid gespeeld. Door oude remmende patronen en gevoelens bewust te worden zul je er anders mee omgaan en als ouder zal je meer inzicht krijgen. Je wordt meer heel en je wordt je meer bewust van je keuzemogelijkheden. Ook je kind krijgt de mogelijkheid om meer in zijn eigen ontwikkeling door te maken. Jullie contact zal zich hierdoor versterken en verdiepen. Dan ervaar je pas hoe bijzonder deze relatie eigenlijk is.

 

Elk mens heeft als doel zichzelf te verwezenlijken. Daarnaast is de behoefte aan verbinding met anderen minstens even groot. We willen autonoom zijn, op eigen benen staan en er toch bij horen. Alleen én samen. Tegenstrijdige verlangens die maken dat ons leven zich voor een groot deel afspeelt in een spanningsveld. Een spanningsveld waarin we de keus hebben om wel of geen contact te maken, wel of niet de confrontatie aan te gaan. Ieder keer weer moeten we besluiten of we onze creativiteit de vrije loop laten, of aan verwachtingen voldoen. Daarnaast heb je als ouder de rol van de opvoeder. Je wilt je kind leren zich in deze maatschappij te handhaven. Deze maatschappij doet een groot appèl op ons als opvoeder. Hierin zit een spanningsveld tussen de ontwikkeling van je kind volgen en zijn creativiteit de vrije loop laten, of je kind aan verwachtingen laten voldoen. Door samen met je kind deze ontdekkingstocht aan te gaan zullen jullie jezelf en elkaar beter gaan begrijpen.Als je deze onderzoekstocht samen met je kind wilt aangaan, kan ik jullie daarbij begeleiden. Dan nodig ik je samen met je kind uit in de spelkamer. Dit is een warme en creatieve plek om op zoek te gaan naar je eigenheid en elkaar hierin te ontmoeten. 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

De gestalt / speltherapie voor ouder en kind houdt in :

 

  • Via spel en andere creatieve vormen de taal van je kind weer kunnen verstaan. Hierdoor ook zijn verlangens en wensen, angsten en onzekerheden beter te horen en te zien.

  • Bewustwording van je eigen verlangens, wensen angsten en onzekerheden. 

  • Via spel en creatieve activiteiten uit je hoofd en in je hart te komen en met je hart in contact zijn met jezelf en je kind.

  • Een dynamische therapie gericht op verbetering en verdieping van verbinding. Met jezelf en je kind.

  • Is niet analytisch maar sterk ervarend.
     

 

Je bent samen met je kind en de therapeut in de spelkamer. Elke sessie duurt 1 uur. Na 3 sessies is er mogelijkheid van een oudergesprek.

 

bottom of page